Behandlingar

BEHANDLINGAR

MASSAGE

 

 

Ont i kroppen med specifikt problemområde eller bara underhåll av stela muskler? Kanske tränar du mycket och behöver hålla dina muskler i toppskick för att få ut mer av din träning?

Du väljer vilken behandling som passar dig och din kropp bäst.

 

 

Terapeutisk behandling 60 min 850 SEK

Terapeutisk behandling 45 min 640 SEK

Terapeutisk behandling 30 min 430 SEK

 

Idrottsmassage 60 min 850 SEK

Idrottsmassage 45 min 640 SEK

 

Djupgående behaglig massage 80 min 995 SEK

Djupgående behaglig massage 60 min 850 SEK

Djupgående behaglig massage 45 min 640 SEK

Djupgående behaglig massage 30 min 430 SEK

 

 

 

 

 

Så här går det till:

En terapeutisk behandling föregås av inspektion och kommunikation kring aktuellt problemområde. Området palperas och undersöks för att sedan med olika tekniker komma till rätta med problemet. Efter behandlingen erhåller du diverse råd och övningar att ta med hem.

 

En djupgående behaglig massage startar med att du får andas in en lugnade behaglig doft för att sedan ta del av en behaglig massage med varma handdukar, skön mjukgörande olja och avslutas med skön fotmassage med svalkande fotkräm.

 

En idrottsmassage är mer kraftfull än en vanlig massage med grepp och töjningar, stretch samt triggerpunktsbehandling för bästa resultat. När dina muskler är i funktion kan du tillgodogöra dig mer av din träning.

 

GRAVIDMASSAGE

 

 

Grattis till det nya livet som växer i dig! Nu är det en period då ditt behov av lugn och ro förstärks. Framåt fjärde månaden kan det börja kännas av ordentligt i kroppen och längre fram, då vikten ökar, får nära 85% av alla som väntar barn ont i ländryggen.

 

Ett bra sätt att mjuka upp muskler och minska smärta är massage. Börja från 13e veckan ända fram till strax innan förlossningen. Forskning visar att du minskar din oro, sänker stresshormonerna och har färre komplikationer under förlossningen och tiden efter att du fött*.

 

 

Behaglig avslappnade helkroppsmassage 60 min 850 SEK

 

 

 

 

 

 

Så här går det till:

Tack vare en speciell gravidanordning med hål för magen och justerbara kuddar, anpassar jag storleken så du ligger bekvämt. I lugnt tempo och med moderat tryck lättar jag dina spänningar och minskar smärta och stelhet. Du fylls av det lugnande hormonet oxytocin som även utsöndras när du ammar. Mår du bra mår bebisen bra.

 

Källa: field,t., Hernandez-reif, M., Harts, s., theakston, H., schanberg, s., Kuhn, C., & Burman, i. (1999). Pregnant women benefit from massage therapy.journal of Psychosomatic Obstetrics and gynecology, 19,31-38.

KÄKLEDSBEHANDLING

 

 

Käkleden är en av kroppens allra viktigaste leder, kanske den viktigaste. Lider du av spänd käkmuskulatur och skulle behöva hjälp för att minska spänningar, huvudvärk och felställningar? Hos mig får du konsultation, behandling samt råd, tips och konkreta övningar.

 

Käkledsbehandling med konsultation 60 min 850 SEK

och hemövningsprogram

 

 

Uppföljande behandling 30 min 430 sek

 

 

 

 

Så här går det till:

Först aktiveras käkledens muskler genom olika uppmjukande rörelser. Sedan arbetar man med olika grepp, tryck, drag och strykningar på utsidan av käkarna. Muskel- och senfästen runt själva käkleden behandlas först. Därefter muskelspolar, triggerpunkter och fascia kring tuggmuskeln (M. masseter) och den stora tinningmuskeln (M. temporalis). Massage av senfästen kring underkäksbenet (mandibula) avslutar den yttre behandlingen.

 

Ibland behöver man fortsätta behandlingen inne i munnen, dels på olika fascior, dels på tender points med hjälp av Strain and Counterstrain, en osteopatisk teknik grundad av Lawrence H. Jonses som går ut på att lägga muskeln i ett totalt avslappnat läge för att släppa på spänningar. Ibland behöver man gå djupt in i munnen, till och med förbi kindtänderna, för att nå de berörda ställena.

 

Behandlingen är effektiv och ger snabbt positiva resultat.

TAKTIL BEHANDLING

 

 

Taktil behandling är en holistisk behandling där terapeuten masserar med mjuka lugna rörelser för att motverka stress, kronisk smärta och utbrändhet. "En omsorgsfull, medveten beröring av huden som sker med respekt, omtanke och lyhördhet för individens integritet och behov" Siv Ardeby, sjuksköterska och grundare av Taktil massage.

 

 

 

Taktik behandling 80 min 995 SEK

 

 

 

 

 

Så här går det till:

Till rogivande musik och dämpad belysning blir du inbäddad i värme där endast den kroppsdel som för tillfället behandlas är ute i rumsttemperatur. Temopt är lugnt och trycket över muskulaturen moderat.

 

 

Obs! Eventuell av-/ombokning kan ske senast dagen innan bokat besök. Uteblivet besök debiteras.

© Copyright 2015. All Rights Reserved.